Dragan Dobrašinović iz prokupačkog Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava preneo je novinarima da je suđenje bilo „krajnje pristrasno“ i da je „bez ijednog razloga isključena javnost, a da sud nije dozvolio nijedno smisleno pitanje optuženih“. Dobrašinović je najavio da će tražiti izuzeće sudije, ali i da će svu dokumentaciju i saznanja koja poseduje ta organizacija proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal. On je naveo da juče sud nije dozvolio da tužena strana postavi bilo koje pitanje kako bi se utvrdilo da li je Dulić zaista pretrpeo duševne bolove zbog objavljivanja članka o trošenju budžetskih sredstava od strane njegovog ministarstva, koji je marta 2011. godine objavljen na sajtu Koalicije za nadzor javnih finansija, čiji je član prvooptuženi Toplički centar za demokratiju i ljudska prava.

Dobrašinović je naveo da sud nije prihvatio svedoke koje je predložila tužena strana, među kojima Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića, jer su imali neposredan kontakt sa Dulićem, pa bi trebalo da znaju da li je trpeo duševne bolove, a da su im odbijena i pitanja koju vrstu bolova je Dulić imao, koje su bile manifestacije….

Bivši ministar tužio je Toplički centar za demokratiju i ljudska prava iz Prokuplja zbog teksta u kome se, kako tužba tvrdi, iznosi uvredljiv i netačan sadržaj, i traži naknada štete u iznosu od 900.000 dinara zbog pretrpljenog duševnog bola usled povrede časti i ugleda. U Dulićevoj tužbi iz jula 2011. godine piše da je u tekstu navedeno da je kao ministar životne sredine i prostornog planiranja dao nalog za nenamensko trošenje 225.000 evra kroz nabavku usluga bez objavljivanja javnog poziva. Protiv Dulića je nedavno podignuta optužnica zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova firmi Nuba invest.