Suočavanje

General Diković ostao bez vize za SAD zbog ratnih zločina

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu odbila je da izda vizu aktuelnom načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću zbog toga što je odgovoran za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu, a ne zbog njegovog odnosa bliskog prema Rusiji, ističu za Danas Nemanja Stjepanović, istraživač Fonda za humanitarno pravo (FHP) i Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

Mi imamo vremena!

Zajednička izložba mladih umetnika iz Srbije i sa Kosova pod nazivom „Mi imamo vremena!“ biće otvorena sutra, 14. februara u 18 časova u UK Parobrod.

EU ima niska očekivanja od nas

Ako bude novog sukoba na Balkanu, on neće izgledati kao prethodni, rat se uvek u pripremama i raznim strategijama vodi kao onaj prethodni, a kad bukne novi, ispostavi se da je vrlo različit od prethodnih.

Sutra suđenje u predmetu "Doboj"

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Dušanu Vukoviću u predmetu „Doboj“.

Denis Kif: Pravda za sve žrtve

Velika Britanija pruža snažnu podršku procesu međuetničkog pomirenja i postizanja pravde za sve žrtve ratnih zločina počinjenih u regionu Zapadnog Balkana.

Od mučenja i napada do ubistva civila

Pred Višim sudom u Beogradu juče je trebalo da bude održano suđenje za ratne zločine u predmetu „Sanski Most – Lušci Palanka“ u kome je optužen Milorad Jovanović, bivši rezervni policajac MUP-a Republike Srpske.

Nove optužbe za ubistvo bošnjačkih civila

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je za Danas da je krajem decembra prošle godine podiglo optužnicu za ratne zločine protiv Dalibora Maksimovića, protiv koga se trenutno pred Višim sudom u Beogradu vodi postupak, takođe, zbog ratnih zločina.

Grabar Kitarović ne poštuje žrtve

Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj zahtevala je od predsednice Kolinde Grabar Kitarović, uoči njene zvanične posete Bosni i Hercegovini, oduzimanje odlikovanja ratnim zločincima, uz poruku predsednici da ne poštuje žrtve.

Iskoristiti politički trenutak za osnivanje REKOM-a

Pomirenje u regionu bi trebalo da se veže za napredovanje u pregovaračkom procesu onih država Zapadnog Balkana koje pretenduju da postanu članice Evropske unije, samo je jedna od poruka sa debate Inicijative REKOM pod nazivom „Doprinos EU pomirenju EU“, održane u sredu, 17. januara u EU Info centru Beogradu.