Naredna dva dana, u petak od 12 – 19 i subotu od 10 – 19 časova, posetioci će uživati u raznovrsnom programu na bini gde će se neprestano smenjivati horovi, folklorna društva, pozorišne predstave, literarne sekcije, zatim brojna predavanja o zdravlju i aktivnostima u „trećem dobu“.

U okviru štandova izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijim licima, organizatori najavljuju i aktivnosti i brojne kreativne radionice u kojima posetioci, takođe, mogu učestvovati.

U toku oba dana sajma, najstariji sugrađani će besplatno moći da provere svoj vid i konsultuju se sa oftalmologom, zatim u štandu Udruženja protiv dijabetesa grada Novog Sada organizovano je merenje pritika i šećera u krvi. Građani će u petak od 13h do 15h moći da se posavetuju i sa lekarima Kliničkog centra Vojvodine i dobiju informacije o dijabetesu, cerebrovaskularnim oboljenjima i demenciji.

Na manifestaciji će prisustvovati i Republički i Pokrajinski fond za penzijsko i invalidsko osiguranje gde će posetioci moći da dobiju informacije o pravima iz te oblasti, a specijalan program i iznenađenja pripremili su i ljudi iz Udruženja penzionera grada Novog Sada.

Cilj ove manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druze, ucestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu provere svoje zdravstveno stanje i vide i probaju proizvode i usluge namenjene iskljucivo njima.
Prijatelj manifestacije prvog Sajma za penzionere je JP „Pošta Srbije“, a sve posetioce očekuje dosta iznenađenja i aktivnosti koji će obeležiti maniestaciju.