SZO: Vakcina prvo za zdravstvene radnike i rizične grupe, mladi da sačekaju 2022. godinu 1Foto: EPA-EFE/HOTLI SIMANJUNTAK

Zdravi i mladi ljudi moraće da sačekaju 2022. godinu da bi dobili vakcinu protiv korona virusa, ocenila je naučnica Svetske zdravstvene organizacije Sumja Svaminatan, naglašavajući kako prvo treba da budu vakcinisani zdravstveni radnici i rizične grupe.

Većina naučnika saglasna je da prvo treba da budu vakcinisani zdravstveni radnici, ali čak i kod njih treba da bude određeno ko je u najvećem riziku, a da su zatim na redu za vakcinu starije osobe. Zdrava mlada osoba možda će morati da sačeka do 2022. godine, rekla je Svaminatan.

Ona se nada da će bar jedna vakcina biti efikasna već sledeće godine, ali da će sigurno njene količine biti ograničene, prenosi RTS pisanje britanskog Gardijana.

Iz SZO su upozorili da, iako je broj smrtnih slučajeva od koronavirusa na globalnom nivou smanjen, raste broj obolelih koji su smešteni na odeljenjima intenzivne nege.

Povećanje smrtnosti uvek zaostaje za porastom broja slučajeva infekcije za nekoliko nedelja, objasnila je Svaminatan.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “SZO: Vakcina prvo za zdravstvene radnike i rizične grupe, mladi da sačekaju 2022. godinu”

  1. Ja uzimam ruski Sputnjik, ako ne u Srbistanu, onda letim za Moskvu. A Zapadu verujem taman koliko i njihovim farmaceutskim kućama.

  2. Prvo treba ispitati KO JE DIREKTOR SZO, dosta losih stvari je uradio u Etiopiji i sire.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.