Foto: info-ks.net

Insistiramo da Interpol poštuje naše poternice, rekao je Stefanović novinarima. Stefanović je izjavio da Srbija insistira da se Briselski sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom implementira na način na koji je potpisan. Briselski sporazum kaže da će obe strane prilagoditi zakonski okvir tom dogovoru, rekao je Stefanović.

On je izjavio da je u Srbiji prošla godina bila najbezbednija u protekle dve decenije, što se tiče ubistava.

Kriminalci su povezani u više država, izjavio je Stefanović, uz konstataciju da srpska policija dobro sarađuje sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Bugarskom, jer ne želi da omogući delovanje kriminalnih klanova.

Nećemo dozvoliti da se nestabilnost prenese u Srbiju, rekao je Stefanović, pošto je sa američkim ambasadorom Kajlom Skatom potpisao sporazum o primopredaji informatičke opreme iz SAD.

Skat je izjavio da američka donacija predstavlja deo projekta vrednog više od milion dolara, čiji je cilj da policajci bolje komuniciraju u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Kriminal ne poznaje granice, konstatovao je Skat. On je rekao da SAD podržavaju korake ka formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu. Očekujem da će pregovori biti teški, izjavio je Skat.

On je rekao da se u Briselskom sporazumu navodi da rešenja treba da budu u skladu sa zakonima Kosova i Srbije. Cilj je da Srbi na Kosovu imaju normalan život i da se osećaju bezbedno, izjavio je Skat.