Do kraja meseca opština Sombor će pokrenuti postupak javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji glavne ulice. Uz najavu raspisivanja javnog poziva, Odsek za protokol i informisanje saopštio je da će radovi na glavnom sokaku obuhvatiti kompletnu infrastrukturu glavne ulice, što osim rekonstrukcije svih podzemnih instalacija podrazumeva i popločavanje granitom i postavljanje urbanog mobilijara (klupe, info-table, korpe za otpatke).
Najavljeno je da će po izboru najbolje ponude predsednik opštine dr Jovan Slavković upoznati odbornike Skupštine opštine sa svim elementima ponude i predlogom ugovora sa izabranim ponuđačem, kao i svim obavezama koje opština od tog trenutka preuzima. Biće predloženo da se iz redova odbornika formira nadzorno telo za praćenje i kontrolu finansijskih obaveza.
Glavni sokak prošle godine bio je uzrok mnogih političkih trvenja, jer je bilo najavljeno da će radovi početi u maju, pa u septembru, a na kraju tender je poništen zbog nepoštovanja Zakona o javnim nabavkama.