Tintor: Spremni smo za suđenje protiv Aleksića 1Miroslav Mika Aleksić Foto: FoNet/ Marko Mišić

Očekujem da će optužnica protiv Miroslava Aleksića uskoro biti potvrđena, mi smo spremni za suđenje – ističe za Danas advokat Jugoslav Tintor, koji u slučaju protiv nastavnika glume optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje polaznica svoje škole, zastupa glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, kao i dve devojke koje žele da ostanu anonimne.

S obzirom na to da je Viši sud u Beogradu još pre dve sedmice uputio optužnicu Aleksiću i njegovim braniocima, javnost bi uskoro trebalo da sazna da li će ista biti potvrđena, i to nakon što ju je tužilaštvo dva puta dorađivalo.

Tintor ukazuje za Danas da se oštećenoj strani optužnica ne dostavlja, ali objašnjava da okrivljeni i njegovi branioci imaju pravo žalbe na potvrđenu optužnicu.

– Tek kada se odluči o žalbi na rešenje o potvrđivanju optužnice, odlučivaće se o njenom pravosnažnom potvrđivanju – navodi Tintor za naš list.

Aleksić, vlasnik škole glume “Stvar srca”, nalazi se u pritvoru od januara, a tereti se za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Za slučaj Miroslava Aleksića javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala da ju je prvi put silovao kada je imala samo 17 godina. Nakon njene ispovesti, javile su se i druge devojke koje su Aleksića prijavile za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Među njima je i glumica Iva Ilinčić, koja je izjavila da je Aleksić nije silovao, ali da ju je kontinuirano seksualno uznemiravao.

Odbrana tvrdi da se Aleksić ne oseća dobro, i već tražila da on bude u kućnom pritvoru kako bi se lečio, ali je sud to odbio.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Tintor: Spremni smo za suđenje protiv Aleksića”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.