Tradicionalno orezivanje "Tikveš" vinograda u čast Sv. Trifuna 1Orezivanje: Tikveš Foto: Promo

Orezivanje vinove loze prema običajima, obavio je generalni direktor vinarije „Tikveš“ Radoš Vukićević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski. Kao i svake godine u orezivanju su učestvovali premijer, predstavnici diplomatskog kora, političkog kora, poslovni partneri i saradnici vinarije ,,Tikveš“.

„Ovaj praznik simbolično označava početak novog ciklusa proizvodnje grožđa, a mi očekujemo da će ova godina biti odlična za vrhunska vina. Verujemo da ćemo nastaviti sigurnim koracima u kreiranju vina na koje smo ponosni i biti prihvaćeni od potrošača u regionu i širom sveta, ali i dobiti mnogobrojna priznanja renomiranih ocenjivača. Naše aktivnosti su usmerene na globalne klimatske promene, kao što je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. U tom cilju radimo na projektu koji će ,,Tikveš“ učiniti prvom ,,zelenom“ vinarijom u ovom delu Evrope koja radi u skladu sa principima zaštite životne sredine“, rekao je generalni direktor vinarije ,,Tikveš“ Radoš Vukićević, čestitajući praznik lozarima i vinarima.

Vinarija „Tikveš“ neguje partnerske odnose sa lozarima, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju obaveza. Iz godine u godinu se sve više otkupljuje grožđe visokog kvaliteta, što je još jedan od dokaza uspešne saradnje.

PROMO TEKST