Delegacije Socijalističke pratije Srbije i oba udruženja „Sloboda“ položile su juče vence na grob bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u Požarevcu i tako obeležili šestu godišnjicu njegovog izručenja Haškom tribunalu.
U devet sati vence su položile delegacija SPS u kojoj su bili Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić i Branko Ružić, i delegacija Udruženja „Sloboda“ u kojoj su bili Uroš Šuvaković i Aleksandar Rastović. Sat kasnije na grob su došli predstavnici Udruženja „Sloboda“ Bogoljuba Bjelice, koji svoju organizaciju transformišu u političku stranku.
SPS i Udruženje „Sloboda“ koje podržava tu stranku su na zajedničkoj konferenciji za novinare ocenili da je Milošević „izdajnički, sramno i protivustavno izručen Haškom tribunalu čime je oskrnavljen jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan“. Zamenik predsednika SPS Žarko Obradović odbio je da komentariše prerastanje „Slobode“ Bogoljuba Bjelice u političku stranku. „Porodica Slobodana Miloševića apsolutno poštuje ono što SPS radi na očuvanju lika i dela predsednika Miloševića, kao i ono što radi Udruženje ‘Sloboda’. Ne bismo želeli da današnji dan stavimo u drugi plan u odnosu na ambicije pojedinaca“, rekao je Obradović.