Tri godine zatvora za pokušaj ubistva 1Mesto napada Foto: Ulica bratstva jedinstva u Požarevcu

Viši sud je, po prethodnom priznanju krivice optužene, koja do sada nije bila osuđivana, usvojio ovaj predlog o kazni, u koju se računa i mesec i po dana pritvora, u kojem je ona boravila od 19. septembra do 7. Novembra prošle godine.

Ovaj napad dogodio se u noći između 18. i 19. septembra prošle godine, nakon svađe između Miloša, koji ima debeo policijski dosije, i drugova optužene. Oni su ga prvo udarali i šutirali, a onda i jurili ulicom. Kad je pao na zemlju, optužena je prišla i zadala mu nekoliko uboda nožem u grudi, nanevši mu teške povrede, opasne po život. Pošto je Opšta bolnica u bizini, mladiću je pružena pravovremena pomoć, pa zato nije podlegao povredama.

Ovaj slučaj Više javno tužilaštvo rešilo je uspešno i u rekordnom roku, čime je opravdalo visoku ocenu za efikasan rad koje ima među tužilaštvima u Srbiji. Posle napada na Miloša Bakića, uhapšena su i trojica aktera tuče, kao i maloletnica, koji su u nadležnosti Osnovnog janog tužilaštva u Požarevcu gde se vodi postupak protiv pomenutih za krivično delo učešće u tuči.