Ana Marija Šimon sa nastavnicama; Foto: www.oszmaj.edu.rs

U nedelju 14. maja Ana Marija Šimon osvojila je istog dana prvo mesto na republičkom takmičenju iz španskog jezika i treće mesto na republičkom takmičenju iz istorije. Dve nedelje kasnije, 28. maja, u svoju zbirku nagrada dodala još jednu republičku nagradu osvojivši treće mesto na takmičenju iz biologije.

„Ana Marija Šimon je učila, verovala u sebe, osvajala prva mesta na opštinskim i okružnim takmičenjima iz mnogih predmeta i sanjala uspeh na republičkom takmičenju. Njene nastavnice, Svetlana Krstanić, nastavnica španskog jezika, Sonja Dunai, nastavnica istorije i Divna Savić Filipović, nastavnica biologije, verovale su u nju, vredno radile sa njom, podržavale je i vodile ka sanjanom uspehu. Sigurni smo da će ova mlada devojka nastaviti uspešno svoj životni put“, navodi se na sajtu njene osnovne škole.

Učiteljica Radmila Brstina Komlenić kaže da je O. Š. „J.J.Zmaj“ iz Zrenjanina mala škola, ali da već godinama ima uspešne đake.

„Poneka generacija nam osvoji i prvo mesto u gradu po rezultatima na maturi. To govori da imamo dobar kadar sveukupno i volimo da kažemo da smo „mala škola za velike ljude“, navela je Brstina Komlenić u pismu dostavljenom medijima.