(Ilustracija )Foto: Aleksandar Roknić

Agenciji Beta rečeno je u leskovačkoj bolnici da su na licu mesta poginuli muškarac i dve žene, a u toku je identifikacija nastradalih putnika.

Četvoro putnika u teškom stanju i sa povredama opasnim po život prebačeno je u Klinički centar u Nišu, a ostali su zadržani u bolnici u Leskovcu. Vozač i suvozač nisu povređeni, ali im je rečeno da ne mogu da daju izjave medijima.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević rekao je agenciji Beta da su tri osobe sa teškim povredama smeštene na intenzivnu negu odeljenja hirurgije, a jedan teško povređeni putnik zbrinut je na ortopediji.

Ostali povređeni putnici, njih 23, i dalje su na urgentnom odeljenju sa lakšim povredama, rekao je Dimitrijević.

U autobusu koji je saobraćao na relaciji Bitolj – Beč bilo je putnika iz Bitolja i drugih mesta u Makedoniji, a jedan od povređenih rekao je agenciji Beta da se ne seća udesa jer su svi spavali.

„Kad sam se probudio čuo sam vrištanje. Video sam ljude sa krvavim glavama i rukama i čuo sam da neko kaže da ima poginulih. Ne znam ko je zvao hitnu pomoć i policiju ali je ubrzo stiglo nekoliko kola hitne pomoći i lekari su ušli u autobus. Odmah su nam pružili pomoć. Zatim su stigli vatrogasci, mislim da su iz Leskovca i svi zajedno su nas izvukli iz autobusa“, rekao je Beti mladić iz Bitolja koji je u udesu povredio ruku.

Na mesto nesreće prve su stigle ekipe Hitne pomoći iz Leskovca, a zatim pola sata kasnije i iz Niša. Svo osoblje leskovačke bolnice okupilo se na poziv u najkraćem roku, i počelo da zbrinjava povređene, rečeno je agenciji Beta.

Kako je saopštio MUP, na mesto udesa odmаh su izаšli pripаdnici sаobrаćаjne policije policijskih uprаvа Leskovcа i Nišа i pripаdnici Sektorа zа vаnredne situаcije, а uvidjаj je obavio zаmenik Osnovnog jаvnog tužilаštvа u Leskovcu.

Autoput kod Leskovca je čišćen, ali zavejan i mestimično ima poledice. Autobus je probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se, a u međuvremenu je uspravljen i oko njega dežuraju policija i sanitetsko vozilo.