U Kladovu dvoje, u Majdanpeku bez novoobolelih od korona virusa 1Foto: J. B. K.

Prema najnovijem izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, nakon nekoliko dana bez novih slučajeva zaražavanja korona virusom, evidentirane su dve novoinficirane osobe, pa je na teritoriji kladovske opštine sada šest aktivno pozitivnih osoba.

Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini korona virusom je zaraženo 1.748 građana, do sada je izlečeno 1.667, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

Kada je masovna imunizacija u pitanju, do sada je u opštini Kladovo dato 15.142 doze vakcina protiv korona virusa, prvom dozom vakcinisano je 7.906 osoba, a revakcinisano je 7.236 građana.

Drugi dan zaredom u majdanpečkoj opštini nisu registrovani novi slučajevi zaražavanja korona virusom.

U kovid ambulantama juče je testirano sedam osoba i ni kod jedne nije detektovano prisustvo virusa. Nije bilo ni prvih pregleda, samo tri kontrolna.

Aktivno pozitivno je 19 bolesnika od čega je šest hospitalizovano u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek od početka epidemije korona virusom je inficirano 1.448 osoba, do sada se oporavilo 1.382, a od posledica korona virusa preminulo je 47 pacijenata.

Na vakcinalnim punktovima u majdanpečkoj opštini od poečtka masovne imunizacije do sada dato je 9.482 doze sve četiri vakcine protiv korona virusa koje su dostupne u Srbiji.

Od 13.500 punoletnih stanovnika prvu dozu cepiva primilo je 5.040, a revakcinisano je 4.425 osoba.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.