U Novom Pazaru od 47 testiranih - desetoro zaraženo koronom 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

U poslednjih nekoliko dana, u novopazarskoj Opštoj bolnici, beleži se blagi porast pacijenata zaraženih korona virusom. Minulog dana, na lečenje su primljena dva pacijenta iz Tutina, a kući je otpušten jedan.

Gradski štab za vanredne situacije, saopštio, je da je hospitalizovano 28 pacijenata – 26 na Infektivnom odeljenju i dva u Respiratornoj jedinici.

U prethodna 24 sata, testirano je 47 osoba – 25 brzih antigenskih testova i 22 PCR metodom. Brzim antigenskih testovima infekcija je potvrđena kod tri osobe, a PCR metodom registrovano je još sedam obolelih, šest je iz Novog Pazara.

Zaraženih korona virusom nema na ORL i Grudnom odeljenju, koje se vraća u svoje stare prostorije, jer je prethodnih meseci radilo u novom internističkom bloku, a na svoja mesta se vraćaju Interno i Neurološko odeljenje. Iz kovid sistema je, pre desetak dana, izašla i Specijalna bolnica Novopazarska Banja, koja je od juče u redovnom režimu rada.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), od početka pandemije ukupno je testirano 39.298 lica, a ukupno zaraženih je 6.751. Najviše je iz Novog Pazara 5.936, slede Tutin sa 456 i Raška sa 145. Od ostalih gradova u Srbiji, čiji stanovnici su testirani u Novom Pazaru, najviše zaraženih je iz Beograda- 39.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.