Negujući uspomenu na jednu od nezaobilaznih figura šabačke i beogradske progresivne scene osamdesetih i devedesetih godina 20. veka, pored novooslikanog murala, postavljena je i tabla posvećena njegovom liku i delu.

Igor Marsenić, član Gradskog veća grada Šapca zadužen za kulturu, kazao je da su za identitet jednog grada važni nazivi ulica i trgova kojima se građani svakodnevno kreću.

– Uobičajena je praksa da trgovi, ulice, prolazi i svi drugi javni prostori nose imena vladara ili vojskovođa. Davanjem naziva prolazu po jednom umetniku, Šabac je ponovo pokazao da je neobičan grad, grad koji ceni dela svojih sugrađana, nevezano za oblast života u kojoj su se ostvarili. Fleka se uvek borio za individualnost, za drugačiji i savremeniji život u Srbiji. Zato mu je Šabac, kao njegov rodni grad, posvetio prolaz, u znak zahvalnosti za sav doprinos koji je ostavio našoj kulturi, istakao je Marsenić i podsetio da je na ovaj način Šabac stao rame uz rame sa Beogradom, Novim Sadom i Zrenjaninom, koji su svoje javne prostore imenovali po velikanima popularne kulture.

Prema rečima Katarine Janković Popović, autorke projekta „Fleka: Zvuk Znak Zrak“, ovo je nastavak akcije kojom se odaje počast poznatom Šapčaninu. Ona je podsetila je da oslikavanje prolaza u centru grada bio prvi deo projekta, a da se realizacija nastavlja svečanim otvaranjem Flekinog prolaza. U okviru realizacije projekta „Fleka: Zvuk Znak Zrak“ krajem novembra biće otvorena izložba slikarskih radova Miomira Grujića, koja će biti postavljena u Narodnom muzeju u Šapcu i Multimedijalna postavka „Fleka: Zvuk Znak Zrak“, u galeriji Kulturnog centra. Inače, o Miomiru Grujiću Fleki najviše govori film „Crni bombarder“, kao autentičnom nosiocu andergraunda.