– Svima nam je Genk u glavama, ali pre toga valja preskočiti još ovu preprekicu. U fudbalu je sve moguće, pa i pored praktično već obezbeđenog plasmana u sledeći krug nećemo ništa rizikovati u Skoplju. Možda će trener dati šansu nekim novim igračima, ali to ne sme da utiče na naš stav, igru i učinak. Partizan je mnogo bolji od Škendije i zato idemo po još jednu pobedu. Svaki trijumf se računa. Zbog bodova u Evropi i samopouzdanja, naročito ove nove ekipe – kaže desnokrilni vezista „parnog valjka“ Stefan Babović, istovremeno nezadovoljan i pozitivno raspoložen zbog uparivanja s Belgijancima.

– Izvukli smo najgoreg mogućeg protivnika. Žreb nam je dodelio brzu ekipu, s dobrim tehničarima, koja je prošlu sezonu završila ispred jednog Anderlehta, Standarda i Briža. Uopšte mi se ne sviđa što se s njima borimo za plej-of, ali ću se kao svaki pravi vojnik, koji prati svoje komandante i pukovnike, složiti s našim direktorom Krstajićem i trenerom Stanojevićem u tvrdnji da smo favoriti i da prolazimo dalje – tvrdi Babović.

I kreator igre Zvonimir Vukić drugi meč s Škendijom posmatra kroz prizmu susreta s Genkom.

– Moramo da odigramo još jednu dobru utakmicu s Škendijom. I ponovo ih pobedimo. Još se uigravamo, pa nam je bitan svaki minut proveden zajedno na terenu, a samopouzdanje se najbolje jača na taj način. Idu utakmice s mnogo ozbiljnijom ekipom Genka, pa ih treba dočekati što spremniji i raspoloženiji – kaže začetnik goleade na nedavnom otvaranju sezone u Humskoj, inače pozitivnog ličnog skora s Belgijancima.

– Pobeđivao sam ih s reprezentacijom i Šahtjorom. Nadam se da ću i ovog puta biti iste sreće. Genk je dobra ekipa, ali nije bolja od Partizana. Imamo podjednake šanse za prolaz – smatra Vukić.

Brazilac Markes pred promocijom

Brazilski klub Sao Kaetano izgleda da će posle Eduarda poslati još jednog fudbalera u Partizan. Defanzivac Anderson Markes de Oliveira (28 godina) trebalo bi već danas da krene put Beograda, pošto je njegov klub pristao da ga proda crno-belima, ali se čeka konačno „aminovanje“ njegovog menadžera tako da u Humskoj, poučeni iskustvima u vezi sa Labrinom (Palermo) i Petrovićem (Vitese), još nisu sigurni u stopostotnu realizaciju ovog transfera. Ukoliko se i menadžer složi, Markes će biti licenciran za mečeve protiv Genka.