Foto: N1

Načelnik službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja u kruševačkoj Bolnici doktor Savko Marković rekao je da je beba u „zadovoljavajućem opštem stanju“.

„Trudnica je jutros u jedinicu intenzivnog lečenja hiruškog sektora primljena u izuzetno teškom opštem stanju, vitalno ugrožena, urađene su neophodne dijagnostičke procedure, hitno je formiran tim hirurga i ginekologa koji je doneo odluku da se uradi operativni zahvat usmeren na spašavanje i majke i deteta obzirom da su postojali znaci teške intrauterine patnje ploda i znaci unutrašnjeg krvarenja“ rekao je Marković.

Beba je, kako je naveo, odmah po rođenju reanimirana, uspostavljeni su zadovoljavajući vitalni parametri i ona je u pratnji anesteziološke i pedijatrijske ekipe uspešno prevežena u Klinički centar Kragujevac gde je predata na dalje lečenje u zadovoljavajućem opštem stanju i malo boljem nego neposredno pred transport.

Kod majke je, dodao je Marković, zaustavljeno unutrašnje krvarenje, bila je u teškom opštem stanju, vitalni parametri su bili nezadovoljavajući, te je podvrgnuta drugoj operaciji.

Druga putnica iz vozila je, kako je kazao, primljena u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa, njeno opšte stanje je stabilizovano, trenutno je van životne opasnosti.

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na putu Kruševac – Kaonik na Čokotinom brdu direktno su se sudarili autobus kruševačkog „Jugoprevoza“ i fijat punto. Policija je saopštila da je poginuo muškarac (26), koji je upravljao kolima.

Saopštila je i da je, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (36) iz okoline Kruševca, određeno zadržavanje.

Povezani tekstovi