Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije: Vratite državi paket sa vitaminima 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije pozivalo je danas penzionere da vlate paket sa vitaminima koji će po predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti poklonjen penzionerima.

„Predlažemo da vitamine, zajedno sa maglom koja nam se prodaje, vratimo dobrotvoru“, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Dodaje se da se „penzionerima od kojih je neusklađivanjem i smanjenjem oteto u proseku četiri do 12 penzija udeljuju vitamini vrednosti oko 600 dinara“.

Ističe se da su „vitamini nabavljeni u spornoj javnoj nabavci na tenderu na kojem je učestvovao samo jedan ponuđač“.

„U ličnu i kampanju stranke koju vodi (Vučić) biće potrošeno više od 12 miliona evra od čega najveći deo penzionera neće imati nikakvu korist“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „očigledno da novca za vraćanje otetog i pomoć najsiromašnijim penzionerima ima, ali se troši na politički marketing“.

„Čudi nas da ga (Vučića) niko od savetnika nije upozorio da je to što radi korupcija jer takva aktivnost i potreban novac nisu planirani Zakonom o budžetu za 2021. godinu niti finasijskim planom Fonda PiO“, ocenilo je to Udruženje.

Kako se navodi „u novoj farsi predsednik (Vučić) mekog srca udeljuje penzionerima mesečnu dozu vitamina i tako, bezobrazno, po ko zna koji put potcenjuje i ponižava penzionere“.

„Da li su to Upravni odbor fonda PiO, ministar za rad i predsednik Vlade Srbije ukinuti pa predsednik mora da radi njihov posao? Ima li Srbija, ima li SNS još nekog sposobnog da organizuje i objavi ovu farsu“, ističe se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

18 reagovanja na “Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije: Vratite državi paket sa vitaminima”

  1. Podržavam sve navode iz ovog teksta, reagovanje potiče od mudrih, hrabrih i ponosnih ljudi. Pošto sam i sama penzionerka, u principu zdrava, jedino imam alergiju na AV (i na sliku i na ton) i to u teškom obliku, ovu milostinju ću svakako odbiti. I tako nas ponižava svaki dan svojim lažima, izmišljotinama, bolesnim idejama…

    • Послатћу ти адресу да ми преусмерио твој пакет мени.

    • To su penzioneri koji su dosli kako bi „oslobadjali“ kuce, stanove itd…. po Beogradu i Srbiji, nikad nista nisu radili osim sto su ziveli na grbaci lojalnih gradjana.

  2. Podrška, ja sam odmah odlučio da ne primim/vratim kesu.Takođe, ne uzimam apotekarske proizvode iz „druge ruke“.To je kao da ih kupujem na Kaleniću.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.