Uhapšen direktor JP Resavica 1Foto: Pixabay/fsHH

Policija je, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsila tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja Resavica za oko 40 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su odgovorno lice Resavice M. V. (1984), odgovorno lice preduzeća Rembas trans V. P. (1984) , dok se odgovorno lice Imperia kompani A3 plus iz Beograda Z. V. (1969) tereti za krivično delo pranje novca.

Krivična prijava podneta je protiv muškraca starog 55 godina iz preduzeća Rembas trans zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su o maja 2018. do novembra 2020. godine organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe Rembas transa od Imperia kompani A3 plus.

Resavica je Imperia kompani A3 plus na ime depozita kao garancije za realizaciju posla isporučila ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatila novac i ustupila potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara, iako preduzeće nije obavilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus.

Na taj način oni su, kako se sumnja, oštetili Resavicu za ukupno 39.519.699 dinara i omogućili sticanje protiovpravne imovinske koristi preduzeću Imperia kompani A3 plus u iznosu od 24.519.699 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Uhapšen direktor JP Resavica”

  1. Haha smesno pa treba više od pola rembasa pohapsiti jel se nezna ko vise krade dal radnici dal direktori

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.