Foto: Medija centar

Uhapšeni se sumnjiči da je 12. oktobra ove godine, sa jedne javne govornice u Beogradu, u više navrata pozvao oštećenog i upućivao pretnje smrću predsedniku NUNS i njegovom ocu.

Izvršenim pretresom stana koji koristi osumnjičeni pronađene su „halo kartice“ koje je koristio prilikom izvršenja krivičnog dela, navodi MUP.

Osumnjičenom N. V. je određeno zadržavanje do 48 časova, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, nakon čega će biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravllo je brzu i profesionalnu istragu i hapšenje osobe koja je pretila smrću predsedniku NUNS-a Slaviši Lekiću i njegovom ocu.

„Ovo je dokaz da kad hoće, država može. Zahvaljujem se policiji koja je ekspresno uhapsila osumnjičenog kao i svima onima koji su inicirali hitro postupanje. Očekujem da istraga utvrdi motive i identifikuje eventualne nalogodavce pretnji ali, takođe, očekujem da policija sa istom pažnjom postupi i u slučaju provale, pre skoro sto dana, u stan novinarke Dragane Pećo; incidenata na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića, pre skoro 5 meseci, kad su osobe iz stranačkog obezbeđenja SNS napale novinare i građane; pokušaja ubistva Dejana Anastasijevića; u slučajevima do danas nerešenih ubistava Dade Vujasinović pre 23 i Milana Pantića, pre deset godina ili otkrivanja nalogodavca ubistva Slavka Ćuruvije, likvidiranog pre 18 godina. To nije uslov, to je samo put ka punom poverenju medijske zajednice u pravdu i državu”, izjavio je Lekić.