Uhapšen zbog sumnje da je u svom azilu u Čumiću ubijao i mučio veći broj pasa 1Ilustracija Foto: Pixabay/ 3839153

Policija u Kragujevcu uhapsila je D.G. (39) osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić ubijao i mučio veći broj pasa, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„U toku noći u Kragujevcu u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča uhapšeno je odgovorno lice u prihvatilištu za pse ‘Vučjak’ D.G.“, rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Ministar je naveo da se se D.G. sumnjiči da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje.

„U Srbiji nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici MUP uvek će učiniti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji“, naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

On je zamolio građane da, kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima to odmah prijave policiji, a ne da kače na društvene mreže i „bore se za lajkove“, kako oni koji su ovako nešto činili, kada shvate da su otkriveni, ne bi sakrili tragove.

„Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilja, ludila i normalnog života“, dodao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, osumnjičenom je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.