Ilustracija Foto: Pixabay/ 3839153

Uhapšeno je odgovorno lice jednog odseka EPS-a u Kraljevu D.M. (62) kao i zaposleni u EPS-u u Kraljevu Z.P. (58), G.A. (64) i D.R. (42).

Krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, podneta je i protiv M.V. (46), rukovodioca jednog sektora Tehničkog centra EPS Kraljevo, koji se već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je M.V. podstrekavao ostale osumnjičene da tokom 2016. i 2017. godine, korišćenjem svojih službenih položaja angažuju resurse Javnog preduzeća EPS za izvodjenje radova na izgradnji niskonaponskog voda za potrebe privrednog društva „Hidroenergo Dubočica“, koje je ove radove trebalo da obavi o svom trošku.

Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni su privrednom društvu „Hidroenergo Dubočica“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Povezani tekstovi