Uhapšeno petoro Beograđana, varali ljude obećanjem zaposlenja u javnim preduzećima 1Foto: Pixabay

Policija je u Beogradu, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila pet osoba iz glavnog grada zbog sumnje da su izvršili više prevara lažno se predstavljajući kao policajci, saopšteno je danas.

Uhapšeni su N.B. (40), Lj.A. (72), M.K. (47), B.V. (40) i D.Š. (46) zbog sumnje da su zajedno sa S.Š., koji je ranije uhapšen, od 2018. obećavali fizičkim licima posao u javnim preduzećima i za uzvrat uzimali novac.

Osumnjičeni su da su lažnim predstavljanjem i falsifikovanjem dokumenata, isprava i ugovora, doveli više lica u zabludu i na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist a D.Š. je osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronašla značke koje podsećaju na policijske službene legitimacije, pancir, palicu sa natpisom „Stop policija“ i „lisice“ za vezivanje, a kod osumnjičenog D.Š. i pištolj i veću količinu municije, zbog čega se sumnja da su se uhapšeni predstavljali kao policijski službenici, kao i da su vršili krivična dela sa elementima nasilja.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.