Radi se o 12 autografskih strana koje su svetski državnici osamdesetih godina prošlog veka zapisali u Titovu Knjigu žalosti u Kući cveća.

Posvete državnika poput Norodoma Sihanuka, Indire Gandi,Mihaila Gorbačova, Nikolae Čaušeskua, Hafeza al Asada, Jasera Arafata, Ulofa Palmea, Džordža Buša i ostalih predstavljaju samo deo znatno veće kolekcije od 40 strana koje su isečene i ukradene iz Muzeja istorije Jugoslavije.

U nastojanju da se utvrdi autentičnost ponuđenih autografskih primeraka, redakcija Antidota je kontaktirala direktora akcionarske kuće International Autograph Auctions Europe koja organizuje aukciju, a koji je potvrdio da su ponuđeni eksponati provereno autentični.

Rečeno je da se kolekcija nalazi u vlasništvu jednog od najpoznatijih evropskih kolekcionara iz te oblasti, čije ime nije želeo da obelodani.

Antidot je o svom otkriću obavestio ministatstva kulture i unutrašnjih poslova, ali od njih do danas nisu dobili povratne informacije o tome da li su i koja aktivnosti preduzete na razrešenju slučaja krađe i aukcijske prodaje eksponata.