Uloženo 40.000 evra 1

„Novak Đoković“ fondacija je u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptirala i opremila osmu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati oko 50 mališana ovog mesta.

Radovi na adaptaciji počeli su sredinom aprila, a u obnovu i opremanje je uloženo oko 40.000 evra. Urađene su dve učionice veličine oko 100 kvadratnih metara, a deo je uložen u kupovinu odgovarajućeg nameštaja, didaktičkog materija i knjiga kako bi deca mogla uživati u svakodnevnom boravku.

Jelena Đoković, nacionalna direktorka fondacije, svečano je otvorila novu Školicu života, a drugare u vrtiću obradovala novim igračkama.

– Posebno me raduje što je predškolske prostorije dobilo mesto koje je puno dece i u kome mladi roditelji odlučuju da žive na selu. Demografski podaci ukazuju da će i sledeće godine veliki broj mališana krenuti u naš vrtić, i da će ovaj trend rasti iz godine u godinu. To je dokaz da je Fondacija i ovoga puta pažljivo odabrala mesto kojem je Školica života najpotrebnija. Koristim ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima opštine i predškolske ustanove što su nam pružili maksimalnu podršku i omogućili da ulepšamo detinjstvo velikom broju mališana, rekla je Jelena Đoković.

– Sredstva koja je fondacija izdvojila kako bi opremila prostor vrtića u Kukujevcima su sve samo ne zanemarljiva, posebno ako se ima u vidu da su naša deca sada dobila priliku da borave u vrtiću čiji je prostor jednako kvalitetan i podsticajan kao i vrtići u velikim gradskim centrima, rekao je na otvaranju predsednik opštine Šid Predrag Vuković.

Direktorka PU „Jelica Stanivuković Šilja“ Jasminka Varga zahvalila se „Novak Đoković“ fondaciji na mogućnosti da uključe što veći broj mlađe dece u vrtić u Kukujevcima.

– Finansiranje ovakvih projekata od velikog je značaja za sve nas koji radimo u prosveti, ali i za roditelje mališana, istakla je Varga.

Obuka za učitelje i vaspitače

U saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner na projektu „Školice života – zajedno za detinjstvo“, za vaspitače i učitelje u opštini Šid obezbeđeno je održavanje četiri akreditovane obuke. Na prvoj obuci do sada je učestvovalo 35 učitelja i vaspitača. Pored Školice u Kukujevcima, Fondacija je otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu i Lučanima, a uskoro se očekuje i deveta u Jaloviku.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Uloženo 40.000 evra”

  1. Jos jedna pozitivna, ohrabrujuca vest koje nema na naslovnim stranicama i koja ostaje bez komentara podrske. Hvala Fondaciji sto istrajaga u davanju primera svima.

  2. Mislite – nakon sto je nekoliko miliona evra uskraceno neplacanjem poreza budzetu Srbije, nego svojoj pravoj otadzbini Monaku, odvojeno je par promila milostinje da se zapuse usta u Srbiji i da se Vlasi ne dosete. I nikako im ne ide da se dosete: ovo su drzavljani Monte Karla,a ovde udeljuju sirotinji sitnis

  3. Bravo za Novakovu fondaciju, ali bravo i za meštane Kukujevaca koji su se pobrinuli da ovo selo obogate podmlatkom. Nije ni čudo, selo je izmenilo svoj nacionalni sastav: nekada većinski hrvatsko, danas je većinski srpsko zahvaljujući sporazumnoj razmeni imanja u toku raspada SFRJ. Ako je već moralo da se dogodi što se dogodilo, bar je ishod prihvatljiv, niko nije bitnije oštećen, a glave su ostale na ramenima. i život ide dalje zahvaljujući ljudskoj upornosti i vrednoći da nastave.
    Nije idealno sa gledišta univerzalnosti, ali je realno u uzavrelom balkanskom loncu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.