Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila ukidanje kombinovanog testa 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da bi ukidanje kombinovanog testa znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature, jer je školovanje u uslovima pandemije uticalo na to da đacima nedostaje kontinuitet u radu, koji ima za posledicu smanjen obim znanja i očekivanih postignuća.

Ogled nad malim maturantima, započet 2020. godine, nastavlja se i u ovoj školskoj godini probom završnog ispita u petak i subotu, 9. i 10. aprila, kada će se u osnovnim školama proveravati znanje matematike, srpskog jezika, fizike, hemije, biologije, istorije i geografije, navodi se u saopštenju.

Kako je neizvesno da li će se i kada osmaci vratiti u bilo kakav vid neposredne nastave, takođe je upitno da li će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izaći u susret predlogu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o redukovanoj maloj maturi, ukazuju u Uniji sindikata.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila ukidanje kombinovanog testa”

  1. Унија просветних радника? Зар то још увек постоји? Душебрижнике интересује мала матура а оно што је најбитније, настава на даљину односно настава затупљивања и уништавања образовања је не битно?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.