Foto: Logo

Kako je UNS-u rekla Žaklina Cvetković Mladenović, u redakciju portala Info centar jug u Lebanu preksinoć je upao muškarac koji ju je vredjao i pretio da će joj zapaliti automobil.

„Nakon toga je izašao i fotografisao moj automobil preteći da će ga dići u vazduh. Znao je tačno koji je moj od svih automobila koji su tamo bili. Prvi put sam ga u životu videla. Osetila sam se veoma uznemireno, naročito kada je počeo da mi spominje decu i preti. Pisala sam o zelenašima i već nekoliko puta sam dobijala pretnje, zastrašivali su me, grebali auto, zato mislim da ovo ima veze sa tim“, rekla je Cvetković Mladenović i dodala da je podnela krivičnu prijavu i dala izjavu policiji.

Tatjana Vojtehovski juče je na Tviteru dobila niz pretnji, izmedju ostalog da će biti silovana ukoliko ne prestane da govori o protestima koji se održavaju u Beogradu, ali i poruke u kojima se preti njenoj ćerki.

„Juče smo u roku od osam sati Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal moja ćerka i ja podnele tri krivične prijave. Pozvali su me i sada idem da dam izjavu. Ovo je, kao što sam posle i napisala na Tviteru, direktna posledica retorike Aleksandra Vučića“, rekla je Vojtehovski.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predvidjena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

UNS očekuje da odgovorni za ove napade u skladu sa tim budu i kažnjeni.

Povezani tekstovi