UNS o prodaji Novosti: Smederevski biznismen jedini zainteresovani kupac 1Foto: Aleksandar Veljković

Ugovorena cena Kompanije Novosti iznosi oko 300 miliona dinara, navodi UNS i dodaje da je Skupština akcionara Štamparije Borba na jučerašnjoj sednici dala saglasnost na „raspolaganje imovinom velike vrednosti“ kojom je odobreno zaključenje kupoprodajnog ugovora, čime će, ukoliko bude potpisan, privrednom društvu Media 026 pripasti 98 odsto vlasništva Kompanije Novosti.

U Nacrtu ugovora o prenosu akcije u Kompaniji Novosti, koji je objavljen na sajtu Štamparije Borba, navodi se da se privredno društvo Media 026 obavezuje da Štampariji isplati razliku između potraživanja od 58.869.691 dinara i vrednosti „zamene ispunjenja“ (cene Kompanije Novosti) 300 miliona dinara, što iznosi 241.130.309 dinara, saopštio je UNS.

Prema njihovim rečima, Štamparija Borba traži 299.512.500 dinara za prodaju Kompanije Novosti što je 30 odsto od ukupnog iznosa vrednosti 98,08 odsto udela koje ima u ovoj Kompaniji.

Po navodima UNS, vlasnik privrednog društva Media 026 d.o.o. Vučak, koje je osnovano u avgustu prošle godine, Boban Rajić generalni je direktor i vlasnik i smederevskog preduzeća Coka.

Kako je UNS saznao, ovo privredno društvo jedino je podnelo zahtev za kupovinu udela Štamparije Borbe u Kompaniji Novosti, a na pozive UNS, Rajić se nije javljao.