Foto: Logo

Kako je navela ova televizija, u njihovu redakciju stiglo je preteće pismo u kojem se, između stalog, navodi: „Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu decu i unuke, a niste svesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama“.

U pismu je bila knjižica Saveza ratnih veterana Srbije, a pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. godine“. Predsednik Saveza ratnih veterana Srbije Željko Vukelić rekao je za N1 da ovo udruženje ne stoji iza poslatih poruka i da žele da policija ispita slučaj.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

UNS očekuje da odgovorni za ove pretnje u skladu sa tim budu i kažnjeni.

Liga socijaldemokrata Vojvodine takođe je najoštrije osudila pretnje koje su dobili novinari televizije N1.

„Ovakve pretnje su apsolutno nedopustive. Politika pretnji i zastrašivanja mora prestati“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, LSV zahteva od državnih organa hitnu reakciju i sankcionisanje svih onih koji na ovakav način doprinose destabilizaciji našeg društva.

 

 

Povezani tekstovi