UNS: Politika cenzurisala odgovor Ljiljane Smajlović na navode Branke Prpe 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je list „Politika“, „cenzurisao odgovor“ predsednice Suda časti UNS-a Ljiljane Smajlović na navode Branke Prpe da je Slobodanu Miloševiću Smajlović „mogla da javi“ da je Slavko Ćuruvija u Vašingtonu tražio da „Milošević bude optužen u Hagu“.

Kako se navodi saopštenju UNS-a, taj list je iz odgovora izbacio deo u kojem je Smajlović rekla da je „Politika jedini beogradski list koji je preneo čudovišne optužbe Branke Prpe na njen račun, a da nije ni pokušao da čuje drugu stranu“.

UNS navodi i da je Smajlović u odgovoru „Politici“ navela a da taj list nije preneo, da su „svi drugi uporedo hteli da čuju i njen odgovor na Brankino naknadno sećanje posle dvadeset godina, kao i da se nada se da taj profesionalni i etički propust ne stoji u nekoj vezi sa činjenicom da je Branka Prpa u crnogorskoj Pobjedi predstavila Slavka Ćuruviju slično kako je to na stranicama Politike i njenih izdanja unazad godinu dana dozvoljavano Đorđu Martiću“.

UNS navodi u saopštenju i da je „Politika“ prethodno objavila optužbu istoričarke i partnerke Slavka Ćuruvije Branke Prpe, а da nije tražila reakciju Ljiljane Smajlović.

Prpa je ranije izjavila da je njenom ubijenom suprugu, vlasniku „Evropljanina“ i „Dnevnog telegrafa“ novinaru Slavku Ćuruviji „presudila“ rečenica da protiv Slobodana Miloševića treba da bude podignuta haška optužnica i aludirala da je Ljiljana Smajlović dojavila Miloševiću da je Ćuruvija to rekao na večeri sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.