Foto: Akcija čišćenja u Požarevcu

Sredinom maja, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora, Leskovca, Novog Sada, Užica, Vrnjačke  Banje, Šapca, Valjeva, Niša, Trstenika i Zrenjanina, Eko tim SBB  fondacije stigao je u Požarevac gde je uz podršku Grada i članova JKP „Komunalne službe” i udruženja “Ekološka svest,” čistio prostor na kojem se održavaju „Ljubičevske konjičke igre.“

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što i ove godine nastavljamo sa društveno odgovornom kampanjom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ Ovakvim akcijama, trudimo se da  podstičemo sugrađane na odgovornije ponašanje prema sredini u kojoj žive, a ovog puta bih se zahvalila svim sugrađanima, kao i članovima  JKP „Komunalne službe” i udruženja “Ekološka svest,” koji su nam se ove godine pridružili u realizaciji akcije“, izjavila je Marija Radojčić, agent prodaje poslovne jedinice SBB-a u Požarevcu.

Tehnički  direktor u JKP „Komunalne službe“, Srđan Filipović, istakao je da ovo preduzeće podržava aktivnosti na jačanju svesti o zaštiti životne  sredine i da je ovo već četvrta akcija čišćenja koju zajedno sa  kompanijom SBB uspešno sprovode u Požarevcu. U okviru kampanje je,  takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je  40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500  dece odgledalo je i  edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih  slikovnica.