– Obaveštavamo vas da su tribine FK Mačva ruinirane i nisu dozvoljene za upotrebu, osim jedne nove, te nismo u mogućnosti da organizujemo po pravilima FSS prijem navijača nijedne ekipe sa strane. Molimo vas da ne organizujete dolazak vaših navijača i da ih obavestite da neće biti prihvaćeni i da ne dolaze u Šabac na utakmicu, radi njenog što bezbednijeg odigravanja – navedeno je u dopisu uprave FK Mačva.

Nemanja Nešić, član Upravnog odbora, i Ivan Čančarević, trener FK Sloboda, smatraju da je u pitanju presedan, te da će užički klub zatražiti arbitražu nadležnih organa FSS.

– Iznenadio nas je dopis iz Mačve, velikog kluba sa kojim Sloboda neguje izuzetnu saradnju. Njihovo pravdanje o neuslovnim tribinama, nije dobro i možda je brzopleto, jer su tokom ove sezone već ugostili navijače iz drugih gradova – rekao je Nešić Danasu, dodavši da dva tima nisu konkurenti, te da užička Sloboda ne može čak ni da preporuči svojim navijačima da ne odlaze na tu utakmicu.

– Po preporuci MUP ili komesara za bezbednist FSS mi možemo da organizovano ne vodimo naše navijače, ali ne možemo da branimo bilo kome da dođe na stadion, istakao je on, a na pitanje Danasa da li je taj dopis poruka onim agresivnijim navijačima, ona kaže da je „Sloboda ponosna na svoju publiku“. – Postoje pojedinci koji prave ekscese i za to treba da odgovaraju, ali ne treba kažnjavati jednu grupu ljudi, koja se možda ne vezuje samo za navijanje na utakmicama, već iskazuje i lokalpatriotska osećanja“.

Ivan Čančarević, trener Slobode, kaže da je dopis iz Mačve „naređenje onima koji nisu navijači Mačve da ne mogu da prisustvuju utakmici u Šapcu“.

– Ne mogu da shvatim da neko na takav način razmišlja, a kamoli da se takvim dopisom obrati klubu sa kojim ima prijateljske odnose. Ta utakmica nema poseban značaj, čak ni za plasman na tabeli, jer nismo konkurenti – rekao je Čančarević Danasu, ali nije mogao da proceni da li se iza razloga u dopisu, kriju i neki drugi motivi Mačve.

– To deluje kao izričito naređenje našem klubu i našim navijačima. Kako će oni da utvrde ko je navijač Slobode, a ko nije – dodao je Čančarević podsećajući da šabački klub do sada ništa slično nije učinio navijačima iz drugih gradova.