UZUZ: Naprasni izbor Olivere Zekić za predsednicu REM pokazatelj da se odluke donose van tog tela 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović ocenio je danas da je „naprasni“ izbor Olivere Zekić za predsednicu Saveta REM-a, pokazatelj da se odluke donose van tog tela koje bi moralo biti nezavisno u svom radu.

„Umesto ograničavanja rijalitija, izglasan je ulazak rijalitija u REM“, ocenio je Manojlović u pisanoj izjavi i podsetio da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) prilično dugo radilo u istom sastavu i bez predsedavajućeg.

On je dodao da je Zekić zajedno sa vlasnikom televizije Pink učestvavala u „medijskom linču“ nad prethodnim ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem, koji se po njegovim rečima zalagao za zakonsko rešenje koje je putem narodne inicijative predložilo Udruženje za zaštitu ustavnosti.

Manojlović je naveo da su „posledice medijske torture, bile takve da je sam ministar izbegao da da mišljenje na predlog za koji se svojevremeno i sam zalagao“.

On je rekao da je Skupština Srbije, poslednjim izborom članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) omogućila kontinuitet saučesništva u kršenju zakona.

„Nacionalne frekvencije koje su javno dobro i po zakonu bi morale da budu korišćene za objektivno informisanje i kulturni sadržaj uzurpirane su kao i institucije koje bi kršenje zakona morale da sankcionišu“, rekao je Manojlović.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izabrana je danas za predsednicu tog tela, preneli su mediji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “UZUZ: Naprasni izbor Olivere Zekić za predsednicu REM pokazatelj da se odluke donose van tog tela”

  1. Da Olivera Zekic bude izabrana za predsednicu Saveta REM-a je sudeci po njenim sposobnostima potpun promasaj jer ona to ne zasluzuje.Njen jedini adut je njena ljubav prema SNS-u a Jankovicevu ne bih komentarisao jer ne zasluzuje moj komentar.I danasnji REM sa Oliverom Zekic je slika i prilika Srbije danas u kojoj vam clanska karta otvara sva vrata a kada je navedena u pitanju dovoljna joj je ljubav prema vodecoj stranci da bude izabrana za funkciju koju ni po kakvom osnovu ne zasluzuje jer je bilo sposobnijih i boljih od nje.

  2. Umesto da gube vreme „izglasavanjem“ predlazem da se Olivera Zekic postavi za dozivotnu predsednucu REMa. Bilo bi to mnogo manje smesno. Ovako je zbilja napravljen potpuni cirkus. U julu joj je istekao mandat, a sada su je opet „izabrali“. Cak se i Putin, pre nego sto se ustolicio kao dozivotni predsednik, smenjivao sa Medvedevim (malo predsednik, malo premijer). Zbilja su od institucija Srbije napravili totalnu sprdnju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.