Doček će početi u 23 časa nastupom didžejeva Matije Matovića i Mladena Tošića, Užičana koji žive u Beogradu, a pola sata pre ponoći sledi trubački orkestar Dragana Ignjića. Tačno u ponoć najavljen je vatromet, a slavlje bi trebalo da se završi u dva časa 1. januara.

Miroslav Ivanović, direktor Turističke organizacije Užice koja je priredila novogodišnji program, saopštio je da najam bine i ozvučenja košta 220.000, vatromet 147.500, nastup didžejeva 82.000, trubačkog orkestra 250.000 i angažovanje redarske službe 25.000 dinara, ali dodatni trošak biće naknada koju je potrebno platiti SOKOJ-u za autorska prava.

Radovan Ristović, član Gradskog veća, najavio je mogućnost da će u novogodišnjoj noći raditi klizalište, koje je trebalo da bude otvoreno 15. decembra, ali nije zbog vremenskih prilika. On je rekao da će grad za zakup klizališta do 15. marta naredne godine platiti 2.450.000 dinara beogradskoj firmi „Fidicija“, od čega milion dinara iz gradskog budžeta, a ostatak će biti prikupljen prodajom ulaznica. Klizalište je površine 550 kvadratnih metara, a jedan sat klizanja pre podne košta 100, u popodnevnim časovima 150, dok je za iznajmljivanje klizaljki potrebno 50 dinara.

Za novogodišnje ukrašavanje grada, kako je rekao Ristović, na tenderu koji je sprovela Direkcija za izgradnju, odabrana je užička firma „Elzid“, kojoj će iz bužeta za tu uslugu biti plaćeno 1.444.551 dinara, bez PDV.

Besplatno kuvano vino i vatromet

Pirot – Doček nove godine na trgu u centru Pirota organizovaće Dom kulture sa lokalnim snagama i bez angažovanja nekih zvučnih estradnih imena. Prema rečima direktora Doma kulture Miška Ćirića, pored muzike sa razglasa biće angažovani i didžejevi i pojedini lokalni bendovi koji će svirati uživo.

– Tačno u ponoć je vatromet, a tokom najluđe noći građanima će se besplatno deliti kuvano vino – kaže Ćirić, dodajući da će doček sa vatrometom koštati oko 500 hiljada dinara. U poslednjoj nedelji ove godine, najmlađi će u bioskopu Doma kulture moći besplatno da vide crtani film.