Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje u centralnim i jugoistočnim krajevima. Vetar će biti umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura kretaće se od 16 do 19, najviša od 25 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Krajem dana predvidja se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar će biti umeren, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura biće oko 19 stepeni, najviša oko 25.

U Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i redjom pojavom kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u planinskim predelima. Od ponedeljka će biti pretežno sunčano uz porast temperature.

U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za subotu, 3. avgust 2019:

Većini hronično obolelih i osetlјivih osoba savetuje se poseban oprez usled nepovolјne biometeorološke situacije. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti i glavobolјe.

Povezani tekstovi