Večeras tribina u Požegi povodom najavljenih istraživanja litijuma 1Protest u Gornoj Dobrinji kod Požege Foto: Privatna arhiva

Tribina „Copy Loznica, Paste Požega – Kako zaštitti prirodu i zdravlje?“, povodom najavljenih istraživanja i eksploatacije litijuma u Zapadnoj Srbiji, održaće se večeras u 19 časova u MZ Požega.

Na tribini, koju organizuje Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“, govoriće članovi Slobodne skupštine Srbije – dr Biljana Stojković i dr Ljiljana Tomović, profesorke Biološkog fakulteta u Beogradu, dr Zoran Radovanović, epidemiolog, i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

„Ekološke teme su u žiži interesovanja javnosti. O najavljenim geološkim istraživanjima, dolasku kompanije Rio Tinto, narušavanju životne sredine i posledicama, odnosu snaga krupnog kapitala i malih heroja, kao i o epidemiološkim prilikama u zemlji, govoriće vrhunski stručnjaci i borci za zaštitu javnog interesa“, saopštila je Inicijativa za Požegu.

Povod za tribinu je najava kompanije Rio Tinto da će u okolini Loznice otvoriti rudnik litijuma, kao i najava firme Jadar litijum da će, po odbrenju Ministarstva rudarstva i energetike, započeti geološka istraživanja litijuma u selima Požege i Kosjerića, o čemu meštani nisu bili obavešteni i, sa nekoliko protesta, poručili da to neće dozvoliti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Večeras tribina u Požegi povodom najavljenih istraživanja litijuma”

  1. KADA SMO SE MI SELJACI D. RADALJEVA I TRESNJEVICE PROTESTOVALI A I DALJE PROTESTVUJEMO ZA UNISTENO 5 km ASVALTNOG PUTA VI SE OSTALI NEMI !
    KAKO BOLI PO SVOJOJ G**ICI

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.