Foto: Aleksandr Veljković

Na svečanosti u redakciji generalni direktor Srđan Muškatirović je precizirao da su Novosti jaka i snažna kompanija, kojoj predstoji bolje vreme.

Glavni i odgovorni urednik Milorad Vučelić je istakao da su Novosti danas srpski brend, da su „na magistralnom putu, sa punim potencijalom visokoprofesionalnog tima“.

„Ja ću se potruditi da zajedno sa zaposlenima osiguram budućnost Novosti“, poručio je Vučelić i dodao da je njegov cilj da napravi još bolji i tiražniji dnevni list.

Godišnju nagradu za najboljeg honorarnog saradnika dobila je novinarka Sportske redakcije Miljana Rogač, nagrada za najbolju fotografiju pripala je fotoreporteru Nikoli Fifiću, dok je nagradu za jednogodišnji novinarski rad dobila novinarka rubrike Reportaže Dragana Matović.

Tradicionalnu nagradu za mladog i talentovanog novinara Fondacije „Mihajlo Rašić“ dobila je dopisnica iz Subotice Jelena Lemajić, za eksluzivni intervju Radovana Karadžića, koji su Novosti objavile nagrađen je novinar Dragan Vujičić.

Urednik nedeljnog izdanja Novosti Vladan Samardžić dobitnik je nagrade za urednički rad, a nagradu za životno delo u novinarstvu „Slobodan Glumac“ dobila je šef dopisništva u Novom Sadu Jovanka Simić.

Nagradu „Jovan Hadži Kostić“ za novinsku satiru dobio je Dragutin Minić Karlo.