Foto: Fonet

To su rekli danas za naš list organizatori akcije koja je pokrenuta preko društvenih mreža.

– Bili smo u šoku i potreseni kada smo čuli šta se dogodilo, a onda smo odlučili da preko društvenih mreža uputimo poziv da se prikupi novac za sahranu naših drugova i druge trenutne potrebe porodice Pavlović, u kojoj ni otac ni majka nisu zaposleni. Novac smo prikupljali u bioskopu „Kupina“, mladi ljudi su davali po stotinu ili 200 dinara, ali je odziv bio toliki da je novac brzo sakupljen, a biće uplaćen na račun porodice – kaže Teodora Gavrilović, jedna od inicijatora akcije i učenica Gimnazije „Svetozar Marković“, koju je pohađala Neda.

Gavrilović kaže da ovo nije prva humanitarna akcija učenika ove gimnazije. Oni prikupljaju sredstava za svoje drugove kojima su ona potrebna iz najrazličitijih razloga.

Neda i Milan Pavlović su, inače, poginuli kada su došli sa majkom kod tetke na ručak, nakon glasanja na izborima za predsednika Srbije, koje im je bio prvi izlazak na izbore. Tada je u stanu ispod njih, u vlasništvu Zorice Petrović (74), došlo do eksplozije plina pod još neutvrđenim okolnostima, usled koje je pao pod, a Neda i Milan propali i ostali zatrpani. U eksploziji su povređene majka Nataša i tetka Ivana, komšinica Petrović i slučajni prolaznik Dragiša Rašić (84).

Osnovni javni tužilac Saša Đokić rekao je novinarima da je završen uviđaj i da se očekuje nalaz stručnih službi o uzroku eksplozije, a da će se nakon toga „odlučivati ima li mesta pokretanju krivičnog postupka protiv nekog lica“. Prema tvrdnjama komšija, iz stana u prizemlju kuće „danima se osećao gas“.