Virus prisutan u 13 ustanova socijalne zaštite u Srbiji, inficirano 114 korisnika i 30 zaposlenih 1Foto: FoNet/AP

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, korona virusom je inficirano 114 korisnika i 30 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo infekcije potvrdjeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Knjaževcu i u centru „Jelenac“ u Aleksincu, kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu.

Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i domovima za smeštaj odraslih i starijih „Miljakovački vinogradi“ u Beogradu, „Radost“ u Negotinu, „MeliorVita“ i „Gardoš“ u Zemunu, „Nada“ u Beogradu i „S. Nikola“ u Negotinu.

Do danas je izlečeno 498 korisnika i 185 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

„Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji“, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.