Viši sud: Određen pritvor još četvorici iz grupe Veljka Belivuka 1Foto: N1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, je nakon saslušanja M.S, M.L.S, A.D, i A.S, osumnjičenih da su bili deo kriminalne organizacije Veljka Belivuka, odredio pritvor do 30 dana, saopštio je taj sud.

U odluci se navodi da je pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, uništanja dokaza krivičnog dela, ili da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koji je propisana kazna zatvora preko deset godina.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema pismenog rešenja.

Naredbom o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenima M.S, M.L.S, A.D i A.S stavljeno je na teret da su izvršili krivično delo otmice.

Ministarstvo unutranjih poslova juče je saopštilo da je uhapšeno još šest osoba osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi čije su vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković, S.M. (40), A.D. (24), M.L.S. (21), M.S. (22), V.DJ. (19) i A.S. (22).

MUP navodi da su nakon pretresa stanova osumnjičenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.