Za potrebe posla Tehnicom Computers je sa „EI Informatikom“ instalirao novo rešenje automatizacije osvetljenja radi uštede u električnoj energiji. Instaliran je i centralni sistem nadzora i upravljanja, koji omogućava softversko praćenje sistema klimatizacije, ventilacije i grejanja, kao i sistem osvetljenja. Takođe, napravljen je novi software (ticketing aplikacija), koji omogućava štampanje ulaznica sa bar kodom, pa će posetioci imati mogućnost pristupa jednostavnim provlačenjem ulaznice kroz bar kod čitač na ulaznim kapijama dvorane.

Tehnicom Computers je, zajedno sa grupom preduzeća iz Niša, pobedio na tenderu za rekonstukciju hale „Čair“. Inspekcija Evropske rukometne federacije, koja je nedavno boravila u Nišu, je halu u tehničkom smislu ocenila pozitivno. Nakon završene rekonstukcije, hala „Čair“ postaje reprezentativni objekat, jedna od najmodernijih hala na ovim prostorima, koji zadovoljava visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i tako spremno dočekuje održavanje Evropskog prvenstva u rukometu, u januaru sledeće godine.

EI Informatika je preduzeće čiji je većinski udeo Tehnicom Computers kupio od agencije za privatizaciju u novembru 2009. godine i predstavlja primer uspešne privatizacije državnog kapitala.