Vlada za obnovu puta namenila 7,5 miliona evra 1

U prvoj fazi urađeno je 1,2 kilometra puta, koji je prekriven debelim slojem asfalta, što do sada nikada nije urađeno, sem njenog krpljenja. Za rekonstrukciju ovog dela puta Vlada Srbije odvojila je oko 7,5 miliona evra, kaže Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica.

Regionalni put, inače, kreće od Požarevca, pa preko Petrovca na Mlavi, Gornjaka, Krepoljina, Žagubice i Crnog Vrha stiže do Borskog jezera, Brestovačke Banje i i Bora, i nekad je bio alternativa magistrali iz nekoliko timočkih gradova preko Paraćina prema Beogradu, ali je vremenom zbog neulaganja u većem delu potpuno devastiran.

Safet Pavlović tvrdi da će do početka zime biti uređen još jedan kilometar puta do Krepoljina, kao i saobraćajna infrastruktura u mestu sa kompletnom obnovom trotoara.

– Ove godine uradiće se još jedan od 24 kilometra deonice Krepoljin – Žagubica, a ostala 23 od početka marta do kraja juna naredne godine. Projekat u potpunosti finansira Vlada, tako da iz kase naše opštine za ovaj posao neće otići ni dinar, kaže prvi čovek Žagubice i dodaje da je premijer obećao i da će ovu opštinu pomoći tako što će se na njenoj teritoriji izgraditi jedna fabrika, gde će se uposliti barem 150 – 200 meštana.

Da podsetimo, prilikom posete žagubičkom kraju gde je otvorio lokalno vodopostrojenje, premijer Aleksandar Vučić je obećao finansiranje obnove deonice puta od Krepoljina do Žagubice, koja se nalazila u katastrofalnom stanju. Uz to je dodao da će biti rekonstruisana i druga deonica, od Gornjaka i istoimenog manastira. On je tada naglasio da je dobra saobraćajna infrastruktura jedan od glavnih uslova za dovođenje investitora u taj kraj, kao i da će se nakon obnove turisti iz Srbije i inostranstva lakše uputili u ove nezagađene i prelepe krajeve.

Možda i pogon kompanije Ikea

„Već smo započeli priču sa kooperantima kompanije „Ikea“, da se kod nas otvori njihov pogon, gde će se isključivo proizvoditi roba koja pripada njihovom brendu. Možda je to ta fabrika koju nam je premijer obećao, a možda i neka druga. Nije ni važno koja, već je bitno da se zaposli što više naših ljudi i tako spreči njihova migracija“, ističe Safet Pavlović.