Pristup bazenima do ove nedelje nisu imali ni turisti u privatnom smeštaju, pa su meštani Pribojske Banje uputili peticiju vladiki Filaretu kojom su tražili da im se to omogući, kako bi mogli da ostvare prihode od izdavanja smeštaja za turiste. Vladika je na lokalnoj televiziji objavio prihvatanje zahteva i objasnio zašto kasne radovi na izgradnji turističkog kompleksa. Planirano je da radovi budu završeni početkom juna, kada je najavljena i poseta patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila. Rečeno je da radovi kasne zbog potrebe da pojedinačni delovi projekta budu objedinjeni, nedostatka sredstava i nezainteresovanosti firmi za raspisane tendere.

– Svi bi mi voljeli da zaradimo i vi što izdajete smiještaj i Eparhija, ali nije Eparhija kriva za kašnjenje. Eparthija ne piše projekte, mora CIP da ih završi, rekao je Filaret i objasnio da je oko finansiranja razgovarao sa ministrom Milutinom Mrkonjićem i još nekim funkcionerima i da ima uveravanja da bi Eparhija mogla da dobije neke razvojne kredite. „Ako bi se obezbijedila sredstva još nije kasno da ispoštujemo najavljeni rok, moglo bi biti gotovo u junu, radilo bi se na oruk i u tri smijene“, rekao je Filaret.

Kada je Mileševska eparhija zimus preuzela RH centar u Pribojskoj Banji, najavljena je izgradnja hotela sa četiri zvezdice po projektu CIP. Ukupna vrednost hotela je oko 16 miliona evra, a u njemu je trebalo da bude zaposleno 350 ljudi, lekara, fizioterapeuta, medicinskih sestara. Tada je rečeno da za finansiranje postoje ponude dvojice biznismena – Grka sa Kipra i jedne ruske kompanije. Za sada, od realizacije tih najava nema ništa.