Vladimir Beljanski ponovo izabran za predsednika Advokatske komore Vojvodine 1Foto: Medija centar

Dosadašnji predsednik Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimir Beljanski danas je reizabran na tu poziciju glasovima delegata Skupštine AKV. 

Za potpredsednika AKV izabran je Laslo Joža iz Subotice.

Beljanski je u izveštaju koji je predstavio na skupštini AKV rekao da je ugled komore vraćen na nivo koji je imala do 2016. godine, kada je nastupila kratkotrajna kriza u radu koja je okončana izborima u junu 2017.

Ocenio je da je to postignuto zahvaljujući „angažovanju i entuzijazmu velikog broja advokata“.

„Nikada do sada u rad komore nije bio uključen ovako veliki broj advokata. Napominjem da su funkcije i dalje volonterske i da entuzijazam kolega i svih nas zajedno predstavlja ove rezultate“, kazao je Beljanski.

Najavio je da će u mandatu do 2025. godine, posebna pažnja biti posvećena postupku izrade predloga novog zakona o advokaturi.

„AKV treba da ima svog predstavnika u radnoj grupi koju će tim povodom osnovati Ministarstvo pravde, a advokatura u toj radnoj grupi mora da ima nadpolovičnu većinu. Prioriteti su da AKV zadrži status kakav ima po sadašnjem zakonu, a da advokatura ostane samoregulišuća i nezavisna profesija pružanja pravne pomoći“, rekao je Beljanski.

On je dodao da taj zakon treba da sadrži bolje propise o disciplinskoj odgvornosti advokata, čime će kako je naveo, biti unapređen disciplinski postupak kao osnovno sredstvo komore koje advokatima omogućava ravnopravan i adekvatan rad u pravosuđu.

Beljanski je naveo i da se broj advokata od 2015. do 2019. godine uvećao za 345, što je oko 15 odsto od ukupnog broja članova AKV.

„Ako se pogleda samo broj upisanih advokata u ovom periodu, videćemo da je upisano 797 novih advokata, a brisano je 345. Zbog toga posebnu pažnju treba posvetiti mladim advokatima“, kazao je Beljanski.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vladimir Beljanski ponovo izabran za predsednika Advokatske komore Vojvodine”

  1. Iskrena cestitka gospodinu Vladimiru Beljanskom. Kakav otac, takav i sin!

  2. Predsednik AKV, od oca lažnog doktora, do njegovih incidenata, pajserom ušao u Komoru, pova vodom protivnike na raspravi, laže sudije.!
    Zar da on predstavlja advokate Vojvidine?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.