Foto: Tviter/Ezoterija

Organizatori su posetioce pozdravili rečima “večeras je Smederevo kuća za nas slobodne” i pozvali da uz svetlost s mobilnih telefona i pištaljke “osvetle Srbiju” i “prekinu tišinu” i postavili pitanje ko još zabranjuje ljubavne pesme.

„Mi smo svi građani sveta i Srbije u koju želimo da verujemo da može da bude demokratska i gde se lepe stvari neće zabranjivati samo zato što neko ne misli isto kao neko drugi“, poručio je pevač.

Georgiev je u znak zahvalnosti građanima otpevao nekoliko pesama. On je uoči protesta poručio svim političkim liderima da ne dolaze na građanski protest jer to nije politički skup.

Koncert Vlada Georgieva u Smederevu zakazan večeras bio je odložen, pa otkazan, za šta je Georgiev saznao preko Tvitera i nije dobio obrazloženje. To je dovelo do sumnji da je to učinjeno zbog njegove podrške kandidaturi Saše Jankovića.

Na smederevski protestni skup sa Vladom Georgievim večeras je došao još  jedan muzičar – Igor Lazić Nigor, a u publici se našao i predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga, Željko Veselinović.

Nigor je za Danas izjavio da „sve je tu jasno, brate!“ i dodao da nije jedini koji je pružio podršku Vladi povodom otkazivanja/odlaganja koncerta u Smederevu, tu su i drugi muzičari, pored Kristine Kovač, Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić..

On je kratko prokomentarisao čitav događaj koji je na kraju završen dostojanstveno, bez incidenata i uz raspoloženu, nasmejanu publiku na prepunom trgu, uživajući u svakom trenutku nekoliko numera koje je otpevala zajedno sa popularnim pevačem.

„Niko nikome ne može zabraniti da se bavi svojim poslom. Ako radiš kako treba i plaćaš porez državi, ko ti to može zabraniti i ako živimo u demokratskoj državi“, smatra Nigor.

„Svi imamo porodice koje žive od našeg posla. Može li ti neko zabraniti da se ti baviš svojim poslom. Vlado hrani svoju porodicu, ja hranim svoju porodicu, muzičari koji sviraju, tehničari koji rade sa Vladom, cela ta ekipa su ljudi koji žive od svoga rada i plaćaju porez državi. Pa, nije ovo nešto nelegalno. To je.. bez presedana!“

Predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga, Željko Veselinović, pohvalio je Danas da „sve prenosi“ kao i „fantastičnu atmosferu“ na večerašnjem koncertu u Smederevu.

„Posle ko zna koliko godina, Smederevo je pokazalo da može za kratko vreme da organizuje jedan ovako veličanstven skup mladih ljudi, pozitivan skup i da prenese poruku. Mislim da je ovo sjajno“, ocenio je Veselinović.

Prema njegovim rečima, taj ko je zabranio koncert je napravio ogromnu grešku „kontra efekat“.

„To se nije radilo ni u nekim mnogo gorim vremenima, da se zabranjuju koncerti vrhunskih umetnika. Drago mi je što je moj grad, naš grad Smederevo pokazao da ima hrabrosti da se odupre tome i hvala i Vladi i svima koji su došli danas. Ne znam koliko hiljada ljudi, ali je stvarno fantastična atmosfera.“