Foto: N1

Policija Kosova je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen Ivanović.

U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu koji je 2017. kupio to vozilo i da je od 2009. godine to vozilo bilo na jednoj adresi u Srbiji.

„Ministar unutrašnjih poslova Fljamur Sefaj i direktor policije Kosova Špend Madjuni su o tome obavestili tužioce koji će putem zvaničnih kanala zatražiti međunarodnu pravnu pomoć od srpskih vlasti“, navodi se u saopštenju.

Kako prenosi agencija Beta, zamenik komandanta Policija Kosova za sever Besim Hoti rekao je za prištinske medije da poslednji vlasnik vozila boravi negde u Srbiji, ali da nema informacija koje je nacionalnosti.

„Još se ne zna koje je nacionalnosti poslednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražitelji. Oni vode istragu po ovlaščenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj“, kazao je Hoti.

On je kazao da se istraga o ubistvu Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje s međunarodnim institucijama.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je danas da je u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića do sada ispitano šest svedoka i da se ne sme dozvoliti da druge teme zasene ovaj gnusan zločin. 

Radojević je u izjavi Radiju Kontakt plus rekao da je MUP Kosova spreman za saradnju sa svima u regionu uključujući i MUP Srbije i podsetio da još uvek ne postoje zvanični kontakti između ova dva ministarstva ali da će to najverovatnije biti ostvareno u skladu sa Briselskim sporazumom.

„Koliko danas očekujem da MUP Kosova preko Ministarstva pravde uputi zahtev MUP Srbije za dobijanje dodatnih informacija o vlasniku vozila čiji je automobil zapaljen na dan ubistva Olivera Ivanovića“, rekao je Radojević.

„Što se tiče istrage, do danas je ispitano šest svedoka, uzeto je više video materijala sa sigurnosnih kamera koji se trenutno analizira, pa će javnost sigurno biti obaveštena blagovremeno od strane policije o napretku u istrazi“, istakao je Radojević.