Vojni sindikat pozvao Vulina da energiju usmeri na rešavanje problema u Vojsci 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ JOVO MAMULA/ MO

Vojni sindikat Srbije (VSS) poručio je da je odluka ministra odbrane Aleksandra Vulina da odustane od štrajka glađu „dobar signal da u Srbiji može da preovlada glas razuma nakon trodogodišnjih loših i pogubnih odluka po interese srpskih vojnika“.

VSS je pozvao Vulina da energiju usmeri u rešavanje problema u vojsci i rešavanje „očajnog materijalnog i socijalnog statusa srpskih vojnika“, navodi se u saopštenju.

„Ne ulazeći u to da li je ministar Vulin sam doneo odluku, ovoga puta poslušan je savet VSS da se ne bruka država Srbija i ne ugrožava borbena gotovost Vojske Srbije“, piše u saopštenju.

Sindikat je pozvao i vlast i opoziciju na „državničku obavezu i mudrost u ovom osetljivom geopolitičkom trenutku po Srbiju“.

„Srbija mora biti iznad političkih interesa ma kog pojedinca ili partija“, navodi VSS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Vojni sindikat pozvao Vulina da energiju usmeri na rešavanje problema u Vojsci”

  1. Gospodo iz „vojnog indikata“, kao što preporučujete ministru da usmeri energiju na rešavanje problema u vojsci, tako i Vi treba svoju energiju da usmerite u rešavanje sindikalnih poslova, a ne da budete politički činioc kupus opozicije.

    • A ti da grickas svoj sendvic, pijes sokic i „branis“ Pinokia na drugim temama?Oteta crvena iz naseg dzepa ne gine

  2. Nasa Vojska je stub nase zemlje. To su ljudi na koje treba da obratimo mnogo vise paznje, koji bi svoj zivot dali za otadzbinu. Ako je potrebno. I to se veoma ceni.

  3. Najveća bruka od postanka Srbije je postavljanje Vulina za ministra.Veća bruka nemože da se desi.Ako stvarno hoće da pomogne državi i vojsci neka se što pre pomeri sa tog mesta,jer u protivnom sve smo bliži motki ,i to onoj čiji je jedan kraj umočen,pa da rasteramo ovu nesposobnu i korumpirano-prodatu bandu

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.