Sva pažnja trenera Željka Lukajića biće usmerena prema Stefanu Markoviću, jer od njegovog nastupa u odbrani, pogotovo prilikom čuvanja Lestera Mekejleba, zavisi i učinak čitavog kolektiva. Od srpskog reprezentativca se očekuje da razigra saigrače i da bude najveća opasnost po protivnički koš. Uz znatno bolji šut iz igre, Marković bi češće trebalo da povratnim pasovima razigrava Krstovića, Borisova i naročito Mačvana, koji je u ponedeljak potpuno podbacio u fazi napada.

– Kao što sam i rekao u najavi finalne serije, borbu za najvredniji trofej započeli smo lepom igrom. Svesni smo koje elemente moramo da popravimo da bismo trijumfovali u Vršcu. Ponovo smo imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom, što nikako ne smemo dozvoliti u drugom meču. Više od svega, brine nas povreda Marjanovića. Niko sa sigurnošću ne može da kaže da li će igrati u nastavku finalne serije, bez njegove pomoći bićemo ozbiljno hendikepirani – istakao je Marković.

Partizan u prvom susretu nije imao raspoloženu bekovsku liniju. Mekejleb je dominirao u kontranapadu, ali je poprilično podbacio u organizaciji igre. Nema sumnje da će Kecman, Božić i Rašić znatno bolje odigrati u Vršcu, a pomoć će sigurno imati od Robertsa, Marića i Đekića, koji je u Pioniru bio zapravo kec iz rukava trenera Duška Vujoševića.

– Najvažnije je da smo dobro započeli finalnu seriju. Mislim da će Hemofarm još bolje odigrati u njihovom gradu, što će nas dodatno motivisati da pružimo još kvalitetniju partiju. Drago mi je što sam u pojedinim fazama meča odigrao na solidnom nivou, ali je učinak ekipe ipak mnogo bitniji – naveo je Đekić.

Po sistemu 1-1-1, treći a možda i poslednji meč na programu je u petak a domaćin će biti ekipa Partizana.