Foto: Nenad Đorđević/FoNet

On je u zajedničkom obraćanju novinarima sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, najavio da Vlada treba do sredine janura da precizira program, tako da se očekuje „da se prva lopata baci na proleće“.

On je saopštio da bi za stan od 60 kvadrata po ceni od 500 evra za kvadrat, što iznosi 30.0000 evra, učešće pojedinca bilo pet odsto, odnosno 1.500 evra i toliko i države. Rok otplate na kredit banke iznosio bi 25 godina po 126 evra mesečno, a na kredit države nakon toga pet godina po 25 evra.

Vučić je rekao da bi onaj ko kupi stan po ovako povoljnim uslovima bio obavezan da određeno vreme ostane u službi i da ga ne prodaje.

Govoreći o mogućim lokacijama gradnje, Vučić je naveo da su sastanku prisustvovali gradočalenici Beograda i Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Vranja.

Pod pripadnicima snaga beznednosti podrazumevaju se, kako je objašnjeno, pripadnici vojske, policije, BIA i zatvorska straža.

Janković i Jeremić bez argumenata

Predsednik Srbije i Srpske napredna stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ne izlaze na izbore u nekim opštinama jer ne mogu da nađu ko će za njih da glasa.

Zamislite, kažu tamo je nasilna kampanja, pa neće izaći, a u Beogradu je, takođe, nasilna kampanja, pa će izaći, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Jeremić i Janković nemaju argumente zašto neće izaći na izbore u nekim opštinama.

Vučić se večeras sastaje sa Makronom u Parizu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas da se večeras sastaje u Parizu sa premijerom Francuske Emanuelom Makronom.

Predsednik je naveo da nema puno vremena, pored ostalog i zbog tog, nenajavljenog sastanka s Makronom, prenosi B92-

Najave sastanka nema čak ni u rasporedu francuskog predsednika, koji je objavljen na zvaničnoj stranici Jelisejske palate.

Između ostalih, Makronu je za ponedeljak zakazan sastanak sa bivšim generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, a u večernjim satima bi trebalo da prisustvuje večeri koju organizuje Blumberg.

Krajem septembra ove godine Vučić je najavio da će Makron „u narednim mesecima“ posetiti Srbiju.

Vučić: Srbija dobro rukovodila migrantskom krizom

Predsednik Vučić izjavio je da je Srbija dobro rukovodila migrantskom krizom, ali da bi voleo da su neki potezi napravljeni drugačije.

Kako je rekao, on nema onu vrstu straha od migranata koju imaju svi drugi ljudi u Srbiji iz, kako je rekao, njemu nepoznatih razloga.

„Mogli smo to na početku migracione krize na bolji način da iskoristimo, ali zahvaljujući našem delimično ksenofobičnom odnosu nismo… mogli smo da imamo više dobrih stvari od toga“, rekao je Vučić i dodao da među migrantima ima i loših i dobrih ljudi, isto kao i u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija nema problem sa migrantima koji žele da, pod određenim uslovima, postanu građani Srbije. On je pohvalio nemačku kancelarku Angelu Merkel rekavši da je ona veoma dobro postupila u upravljanju migrantskom krizom.

„Vrlo mudro je vodila svoju zemlju. Da je čekala natalitet Nemaca, izgubila bi 15 miliona stanovnika u narednih 30 godina. Ovako neće“, rekao je on, odgovarajući na pitanja da li Srbija ima strategiju za migrante koji ne mogu da nastave put ka Evropskoj uniji.