Vučić sa poverenicom o ravnopravnosti svih građana 1Brankica Janković i Aleksandar Vučić Foto: Fonet/Vlada Srbije

Kako je precizirano, Vučić i Janković su razgovarali o unapređenju uslova i jednakim šansama za sve prilikom zapošljavanja, sa posebnim akcentom na zapošljavanje pripadnika najugroženih grupa.

Među pripadnicima najugroženijih grupa navedene su osobe sa invaliditetom, mladi, trudnice i porodilje, stariji od 50 godina, i pripadnici drugih ranjivih grupa.

Kako je navedeno, pored najavljenog poboljšanja položaja penzionera, kroz izmene propisa vezanih za prevremene penzije, Vučić je najavio i oštriju proveru zakonskih obaveza koje se odnose na pristupačnost javnih objekata i površina, kao i i svih prepreka sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom.

On je ocenio da je potreban ubrzan rad za njihovo nesmetano i puno uključivanje u sistem obrazovanja.

Janković je zahvalila predsedniku Vlade na podršci radu institucije u borbi protiv diskriminacije i važnosti postupanja po preporukama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

Tema sastanka bila je i jačanje regionalne saradnje kroz aktivnosti koje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti sprovodi sa institucijama i telima u regionu.